Socratisch café online: Grenzen

Geplaatst op Geupdate op

Alle beperkingen en grenzen waarmee we twee jaar hebben geleefd worden stap voor stap opgeheven. Die grenzen hebben ons veel beziggehouden. We vonden er van alles van. En we hebben ze vast ook allemaal zo nu en dan aan onze laars gelapt. 

Maar wat is een grens eigenlijk? Welke grenzen zijn er? Tussen wie spelen die grenzen? Wie zijn de partijen daarin? 

Hoe weet je dat er een grens is en dat je erover kunt gaan? Is de grens van de één duidelijk voor de ander? Mag je de grens van een ander overschrijden en mag de ander jouw grens overschrijden? Is er een situatie denkbaar dat dit mag? In werksfeer, op reis, tussen vrienden of binnen relaties? 

Is het noodzakelijk om grenzen over te gaan? In welke situaties? In hoeverre kies je ervoor om over je eigen grenzen te gaan, bijvoorbeeld om een goede relatie met de ander te bewerkstelligen. Is het altijd een keuze? 

Wat gebeurt er als een grens wordt overschreden? Is het overschrijden van een grens altijd afkeurenswaardig? Of kan het ook blik verruimend zijn, je nieuwe ervaringen bieden?

In het Socratisch Café onderzoeken we een vraag aan de hand van recente en afgeronde persoonlijke ervaringen. Door luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen krijgen we de gebeurtenis helder. Wat gebeurde er precies en wat maakt dat je dit relateert aan het begrip ‘grenzen’?

In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel uit, onderzoeken we argumenten en proberen de essentie te raken. Dit digitale Café is een samenwerking tussen Socratisch Café Utrecht, Socratisch Café  Zwolle  en Socratisch Café Eindhoven.

Als je je hebt aangemeld en je hebt een bevestiging ontvangen ben je op woensdag 23 maart van 19.15- 21.45 uur,  via zoom op de juiste plek om dit socratisch gesprek te voeren.

We starten  met de gehele groep, vervolgens gaan we in kleine groepen onder leiding van een gespreksleider uiteen om aan het einde gezamenlijk te eindigen.

Aanmelden:

In elke groep is plaats voor 5 deelnemers. We werken met zes gespreksleiders, dat betekent dat er ruimte is voor 30 deelnemers. We werken op volgorde van inschrijving dus laat zo snel als mogelijk weten of je deelneemt, dit kan tot 16 maart alleen via mailadres: maypenders@gmail.com. (niet via deze site)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s