Socratisch Café online: Breken

Geplaatst op

Je kunt geen omelet maken zonder eieren te breken. Je kunt een lans voor iemand breken. En de kruik gaat zo lang te water tot hij barst of breekt.

Het begrip breken heeft veel betekenissen en dat zie je aan de hoeveelheid voorvoegsels die mogelijk zijn. Je kunt iets aanbreken. Je kunt iemand onderbreken of inbreken in een gesprek. Je kunt een gewoonte of traditie doorbréken, of een muurtje in je huis dóórbreken. Je kunt een baan, een relatie of een vriendschap verbreken. Je kunt iets losbreken, iets opbreken of openbreken.

Alle betekenissen lijken in ieder geval één ding gemeen te hebben: er is sprake van discontinuïteit. Er stopt iets, er verandert iets. Maar is dat zo? Stopt er altijd iets? Verandert er iets? En is breken altijd bewust, of  kun je ook onbewust breken? Is breken negatief of positief? Is het een definitieve daad, of kan dat wat gebroken is nog geheeld worden?

En welke deugden heb je nodig om te breken? 

We nodigen je uit voor een onderzoek van het thema aan de hand van een concrete persoonlijke casus. Een ervaring die een vraag bij je oproept, die als vertrekpunt kan dienen bij het onderzoek. Het doel is meer inzicht te krijgen in het thema.

Dit digitale Café is een samenwerking tussen Socratisch Café Utrecht, Socratisch Café  Zwolle  en Socratisch Café Eindhoven. Het online socratisch gesprek vindt via ZOOM plaats op woensdag 16 juni van  19.15- 21.45 uur.

We starten  met de gehele groep, vervolgens gaan we in kleine groepen onder leiding van een gespreksleider uiteen om ten slotte gezamenlijk te eindigen. 

In elke groep is plaats voor 5 deelnemers. We werken deze keer met 4 gespreksleiders, dat betekent dat er ruimte is voor maximaal 20 deelnemers. Meld je zo snel mogelijk aan. We werken op volgorde van inschrijving dus laat zo snel als mogelijk weten of je deelneemt, dit kan tot 10 juni.

Let op: deze keer een ander mailadres.

Mieka.vroom@gmail.com

In juli en augustus gaan we met reces het volgende socratisch café zal in september zijn. We beraden ons nog hoe we digitaal en live kunnen combineren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s