Socratisch café online: Overtuigingen

Geplaatst op Geupdate op

We hebben dagelijks direct of indirect met overtuigingen te maken. Met die van anderen, maar ook met die van onszelf. We komen ze tegen op allerlei gebied. In de filosofie, de kunst, de politiek, de wetenschap, in de godsdienst en andere levensbeschouwingen. We voelen ons aangetrokken tot bestaande overtuigingen, of koesteren onze eigen persoonlijke overtuigingen.

Wanneer spelen ze een rol in ons leven? En welke rol spelen ze dan? Hebben we er profijt van, of hebben we er juist last van? Of hangt het er vanaf? Kunnen we ook zonder, of zijn ze onoverkomelijk? Hoe komen we ze op het spoor en hoe gaan we er dan mee om?

We nodigen je uit voor een onderzoek van het thema aan de hand van een concrete persoonlijke casus. Een ervaring die een vraag bij je oproept, die als vertrekpunt kan dienen bij het onderzoek. Het doel is meer inzicht te krijgen in het thema.

Dit digitale Café is een samenwerking tussen Socratisch Café Utrecht, Socratisch Café Zwolle en Socratisch Café Eindhoven.

Het online socratisch gesprek vindt via ZOOM plaats op 16 december van 19.15- 21.45 uur.
We starten met de gehele groep, vervolgens gaan we in kleine groepen onder leiding van een gespreksleider uiteen om aan het einde gezamenlijk te eindigen.

In elke groep is plaats voor 4 deelnemers. We werken met zes gespreksleiders, dat betekent dat er ruimte is voor 24 deelnemers. We werken op volgorde van inschrijving dus laat zo snel als mogelijk weten of je deelneemt, dit kan tot 10 december via mailadres: maypenders@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s