Socratisch Café Utrecht:Verbinding

Geplaatst op

We doen het weer LIFE dit keer, maar natuurlijk binnen de COVID restricties. Dat betekent dat er max 15 mensen kunnen deelnemen en dat je je dus ook van te voren op moet geven bij joopkools@gmail.com

Wanneer ervaar jij verbinding? Op school, op je werk, op straat, thuis, tussen vrienden, collega’s of vrijwilliger?. Welke vragen heb je daarbij? Heb je zin in een verdiepend gesprek over wat verbinding is en wat het voor je betekent?


Verbinden en verbonden zijn hebben een heel positieve connotatie, bijna iedereen streeft ernaar. Maar wat is verbinden eigenlijk en hoe werkt dat? Wanneer ben jij verbonden? Wat ervaar je als je verbindt of verbonden bent met iets, anderen, jezelf of de wereld om je heen? Wat gebeurt er dan precies, en wat maakt verbinding mogelijk? Heeft het alleen maar voordelen? Welke verplichtingen zitten er vast aan verbondenheid. Kun je je in je eentje verbinden of is het altijd een tweezijdig proces?
In het Socratisch Café onderzoeken we een vraag aan de hand van actuele persoonlijke ervaringen. Door luisteren, doorvragen, verdiepen en aanscherpen krijgen we de gebeurtenis helder. Wat gebeurt er precies en wat maakt dit “verbinden”? In de traditie van Socrates stellen we ons oordeel uit, onderzoeken we argumenten en proberen de essentie te raken. Waar draait het bij verbinding nu echt om? Wat verbindt levens? Een socratisch gesprek als praktische filosofie over het “goede leven”.

We doen het weer LIFE dit keer, maar natuurlijk binnen de COVID restricties. Dat betekent dat er max 15 mensen kunnen deelnemen en dat je je dus ook van te voren op moet geven bij joopkools@gmail.com

16 september 2020

Maliebaan 45, Utrecht
Start 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur
Kosten : 10 euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s