Socratisch Café Utrecht Online: Discipline

Geplaatst op

De Corona crisis levert veel onzekerheden en ongemak op. We worden geconfronteerd met nieuwe regels. De overheid wordt directer, gebiedender, maar laat toch nog wel enige vrijheid toe en spreekt ons aan op onze eigen verantwoordelijkheid en op onze discipline.
De Nederlandse bevolking staat nogal ambivalent ten opzichte van discipline. Vanuit verantwoordelijkheid of een vastomlijnd doel of ideaal zijn veel mensen wel bereid zichzelf enige discipline op te leggen, maar het gedisciplineerd worden is al een heel andere zaak. Discipline heeft voor en nadelen en vooral de mate waarin en het moment waarop en de context, de mensen die er bij betrokken zijn, zijn allen van belang bij de waardering van de discipline die gevraagd / geëist wordt.

We kunnen niet afspreken op de Maliebaan. Toch willen we een socratisch café organiseren, maar dan online. Met Zoom kunnen we in groepen van 6 personen een dialoog voeren.

Zoals altijd gaat we de dialoog aan op basis van eigen ervaringen…..
Je neemt deel op een zelf gekozen plaats. Van belang is wel dat je je aanmeldt, anders kunnen we je niet bereiken.

Meld je uiterlijk 19.00 uur aan bij joopkools@gmail.com . We zorgen dan dat je een link krijgt zodat je met ZOOM kunt inloggen

We starten 15 april 2020, 19.30 uur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s