Socratisch Café Utrecht: Oordelen

Geplaatst op

Oordelen. Je hebt ze. Maar wat zijn ze eigenlijk? We staan niet dagelijks stil bij hetgeen we elke dag gebruiken. Onze oordelen. Als je het woord op Google opzoekt dan kom je sites tegen met stellingen als: “het weerleggen van oordelen” of: “je hebt ze, maar hoe kom je van je oordelen af?” Oordelen lijken hierdoor negatief, is het ook niet beter om ergens zonder oordeel aan te beginnen?

De laatste tijd is er echter een tegenbeweging gaande, kreten als “Leve het oordeel” en “Ruimte voor oordelen” geven aan dat oordelen positief kunnen zijn.

Twee schijnbaar tegenoverliggende stellingen over oordelen. Maar hoe zien wij oordelen zelf? Hoe komen wij oordelen tegen in ons dagelijks leven? Doe mee met het socratisch gesprek en onderzoek gezamenlijk wat oordelen voor ons betekenen.

Welke argumenten hebben we bij onze oordelen? Zijn oordelen hetzelfde als meningen? Kunnen we zonder? Wanneer is een oordeel een vooroordeel? Zijn oordelen hetzelfde als vooronderstellingen? Moeten we oordelen veranderen? Of juist koesteren?

19 december 2018
Maliebaan 45, Utrecht
Start 19.30 uur
Kosten : 10 euro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s