Socratisch Café Utrecht: Gunnen

Geplaatst op

We leven niet alleen. Gelukkig! En soms ook vreselijk lastig. We kunnen elkaar steunen, gezelschap houden, helpen, met elkaar samenwerken, elkaar beminnen. Maar we lopen elkaar soms ook vreselijk in de weg, zitten elkaar dwars, bederven voor elkaar de pret. Zo is het leven.

Op woensdagavond 21 november hebben we het met elkaar over dat bijzondere verschijnsel, dat we een ander zo nu en dan iets gunnen. Van harte, zelfs. Of met tegenzin. Een mooi cijfer op school. Dat er iets lukt op het werk. Geluk in de liefde.

We gaan op zoek naar wat ieder van ons zelf heeft meegemaakt, met gunnen. Die vriendin gunnen dat ze nu een huis heeft, waar ook haar dochter met man en kleinkinderen woont. Dat gesloten meisje gunnen dat zij ziet van zichzelf dat ze eigenlijk heel veel kan. De jonge ouders gunnen dat ze de tijd krijgen om te wennen aan hun nieuwe leven. De buurvrouw gunnen dat ze het goede van haar werk blijft zien. En andere ervaringen met gunnen die ons te binnen schieten.

Persoonlijke ervaringen tonen ons hoe dat gaat, gunnen; en ze roepen vragen op. Is gunnen iets dat je met je hoofd doet, of je hart, of met beide? Kun je je voornemen om iemand iets te gunnen? En zo nee, kun je wel uitleggen waarom je iemand iets gunt? Maakt het daarbij uit, wat het is, en om wie het gaat?

Aan verschillende tafels gaan we onze ervaringen met en gedachten over gunnen onderzoeken. Zo profiteren we van elkaars wijsheid en zetten elkaar aan tot verder denken.

21 november 2018
Maliebaan 45, Utrecht
Start 19.30 uur
Kosten : 10 euro

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s