Socratisch Cafe Utrecht, 4 oktober : De kunst van het vragen stellen

Geplaatst op

Socratisch Café Utrecht denkt, met Minke Tromp, dat het tijd is voor betere vragen!
Minke Tromp organiseert vanuit haar Bureau voor Toegepaste Filosofie gedurende twee weken van 2 t/m 13 oktober een actie “Tijd voor betere vragen” zie bureau voor toegepaste filosofie Een van de activiteiten gedurende deze actie is een workshop die we vanuit het Socratisch Café Utrecht organiseren:
“De kunst van het vragen stellen”

Waarom betere vragen?
“We stellen te veel nepvragen. Onze vragen zijn te instrumenteel, te strategisch en te oppervlakkig. Daarmee verliezen we het zicht op waardevolle perspectieven, denk je ook niet?
“Lijkt het in jouw leven noodzakelijk om antwoorden aan te nemen die eigenlijk best nog wat vragen zouden kunnen gebruiken? Heeft dat naast een heleboel voordelen ook nadelen? Welke valkuilen van besluitvaardigheid en daadkracht ken je? Vraag je je wel eens iets anders af dan wat je nu moet doen om het gewenste resultaat te behalen? Of welke beslissing het beste is?”

Minke zal vanuit de maieutiek, de kunst van het vragen stellen, toelichten; hoe je tot een goede vraag komt, en wanneer een vraag voldoet. Want wat is een goede vraag?
Het Socratisch Café Utrecht en Minke hebben eerder samen gewerkt en we vinden het dan ook een buitenkans dat dit in het begin van ons nieuwe seizoen weer keer lukt.
Maak gebruik van deze buitenkans en geef je op voor de Workshop “De kunst van het vragen stellen”

Woensdag middag 4 oktober van 14.30 – 17.00 uur, Maliebaan 45, Utrecht

Er is plaats voor 25 mensen. We bieden deze workshop aan , als start van het seizoen. We vragen een kleine bijdrage in de kosten van €25,=  contant betalen bij binnenkomst.
Meld je aan via joopkools@gmail.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s